top of page

My diary of Cyprus / Můj deník z Kypru

English:

Day 5 = 3rd day at school

The third day we attended the morning workshop Weebly where we Cypriot teacher presented a tutorial on this site. It was beneficial because we could try the procedure in the next lecture. Working with this site is very simple and I dare say that it can handle almost alone. After the test work, we were divided into groups in which we started to create our own website this program.

Trip to Kyperounta (village in the Troodos Mountains) followed after the program at the school. It was very interesting to see the traditional culture of Cyprus with my own eyes. We visited the house of the leader of the revolt against British colonization. I liked it there, but all we were very hungry.

Finally, we had lunch at hand - in the restaurant Adventure park in the mountains. Lunch was good. Now we have enough energy for another wonderful activity that was orientation in terrain with map and compass. It was perfect! Unfortunately, not everyone in our team so happy as I ran, but it did not matter and we finally won beautiful second place.

Celebrating the suprise birthday was on the agenda for this evening. Nice girl from Poland, Carolina had a 18th birthday and Cyprish and Polish had organized a secret party. I am thankful that I could be there. The party was great and it was nice to see the perfect collaboration of students

Czech:

5. den = 3. den ve škole

Třetí den jsme ráno absolvovali Workshop Weebly, kde nám kyperská paní učitelka prezentovala tutoriál k tomuto webu. Bylo to přínosné, protože jsme si mohli postup vyzkoušet hned při přednášce. Práce s tímto webem je velice snadná a dovolím si říct, že ji zvládne téměř každý sám. Po zkoušce práce jsme byli rozděleni do skupin, ve kterých jsme začali vytvářet naší vlastní webovou stránku tomto programu.

Výlet do Kyperounty (vesnice v horách Troodos) následoval po skončení programu ve škole. Bylo to velice zajímavé vidět tradiční kulturu Kypru na vlastní oči. Navštívili jsme i dům vůdce odboje proti britské kolonizaci. Líbilo se mi tam, ale všichni už jsme byli velice hladoví.

Konečně jsme měli oběd nadosah - v restauraci Adventure parku v horách. Oběd byl dobrý. Nyní jsme měli dostatek energie na další úžasnou aktivitu, kterou byla orientace v terénu s mapou a kompasem. Bylo to dokonalé! Bohužel ne všichni v naše teamu tak rádi běhali jako já, ale to nevadilo a nakonec jsme si vybojovali krásné 2. místo.

Oslava narozenin s překvapením byla na programu tohoto večera. Milá slečna z Polska, Karolína měla 18. narozeniny a Kypřané s Poláky jí uspořádali tajnou party. Jsem vděčná, že jsem mohla být při tom. Párty byla úžasná a bylo hezké vidět dokonalou spolupráci studentů.


bottom of page